Risifrutti med smak av pepparkaka

Kände mig lite julig häromdagen och fick för mig att göra risifrutti med smak av pepparkaka. Vilken rolig idé och ungarna älskade det (förutom den minsta).

När det närmar sig jul så vill jag baka allt med en julig twist så åt pepparkakshållet eller saffranshållet. Jag har redan ätit alldeles för många pepparkakor…

 

 

Risifrutti med smak av pepparkaka

  • 2 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • lite salt
  • 9 dl mjölk
  • 1/2 vaniljstång
  • 1/2 tsk malen nejlika
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl vispgrädde eller 1 – 2 dl yoghurt

 

  • Hallonsylt/Lingonsylt
  • Krossade pepparkakor

 

  1. Koka vatten, lite salt och ris på medelvärme i ca 10 minuter eller enligt förpackningen.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur den.
  3. Tillsätt mjölk vaniljstång + skrapet och kryddorna i risblandningen.
  4. Låt sjuda på svag värme under lock i 30 – 40 minuter.
  5. Rör titt som tätt då det lätt bränns i botten.
  6. Kyl sedan allt och ställ i kylen.
  7. Vispa grädden löst och vänd ner tillsammans med yoghurten eller om du bara vill använda yoghurt eller grädde.
  8. Servera med lingonsylt och krossade pepparkakor.

 

Risifrutti med smak av pepparkaka, egen risifrutti, pepparkakor
Risifrutti med smak av pepparkaka 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *