Rökiga biffar med bacon, rostad potatis och en chilikräm

En riktigt bra kombination med de saftiga och rökiga biffarna tillsammans med den rostade potatisen, en fräsch grönsallad och den lite heta  chilikrämen.

Välj styrkan på chilikrämen själv och även röksmaken på biffarna.

Rökiga biffar med bacon, rostad potatis och en chilikräm

700 g köttfärs

1 gul lök

1 paket bacon

3 klyftor vitlök

1 msk paprika pulver

2 tsk chilipulver

2 tsk rökt paprikapulver

2 msk mörk fond

1 msk tomatpure

1 ägg

Ströbröd/vatten

Salt och peppar

 

Chilikräm

2 dl creme fraiche (lätt)

2 msk majonäs

2-3 sk chilisås

1 klyfta vitlök

 

600 g potatis

Olivolja

1 klyfta vitlök

Salt och peppar

 

Finhacka lök och vitlök.

Hacka baconet i små bitar och stek i torr panna tills det börjar bli lite krispigt.

Ha ner lök och vitlök och fräs tills de mjuknar.

 

Blanda ägg, tomatpuré, fond, kryddor, salt och köttfärs.

Blanda i löken och baconet.

Iblanda tillsätter jag lite vatten blandat med ströbröd som fått stå i några minuter för en mjukare konsistens.

Stek i pannan.

 

Skiva potatisen och blanda med olivolja, salt, peppar och pressad vitlök.

Sätt i ugnen på 225 C tills de har fått fin färg och är klara.

 

För chilikrämen så blandar du creme fraich, majonnäs, vitlök och chilisås efter smak.

Smaka av med salt.

 

Rökiga biffar med bacon, rostad potatis och en chilikrämen
Rökiga biffar med bacon, rostad potatis och en chilikräm och en fräsch sallad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *