Sandwich spread

Tidigare köpte vi alltid sandwich spread men efter att kvalitén försämrades så bestämde jag mig för att göra eget eftersom alla i familjen äter detta till frukost.

Förutom att det är väldigt gott med mycket smak så är det bra näring och utan tillsatser.

Ett hett tips är att ha det på surdegsbröd och sen har ost över och in i ugnen.

Sandwich spread

2 dl solroskärnor

1/2 -1 msk citronsaft

3 msk vatten

1 msk örter provencale

2 msk tomatpuré

Flingsalt

 

Mixa solroskärnorna så att det blir som mjöl.

Tillsätt tomatpuré, örter, citron och vatten och mixa tills du har en slät kräm.

Smaka av med flingsalt.

Förvara i en glasburk.

Håller sig bra 1 vecka i kyl.

 

sandwich spread, spread, smörgåspålägg
Eget sandwich spread med smak av tomat och örter
eget smörgåspålägg, sandwich spread, tomatröra
Supergott och enkelt utan tillsatser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *