Satay chicken wok

Det var länge sedan som vi åt något med sataysås här hemma så det fick bli en kycklingwok med nudlar, grönsaker, kyckling och sataysås.

Så här i efterhand kan jag nog säga att det är den godaste woken hittills. Det är så mycket smak, smaklökarna slår frivolter!

Denna rekommenderar jag varmt!

Satay chicken wok

Kyckling

3 kycklingfiléer

1 1/2 tsk curry

2 msk soja (Kikkkoman)

1 tsk sesamolja

Rapsolja/olivolja

 

Wok

1 röd lök

2 morötter

1 liten bit rödkål

1 liten bit vitkål

Nudlar

1 tärning grönsaksbuljong

 

Sataysås

1 burk kokosmjölk eller kokosgrädde

170 g jordnötssmör (osötad)

ca 40 g socker

ca 1/2 msk flingsalt börja med mindre

ca 30 g röd currypasta

1/2 lime

 

Servering

Koriander

Grovhackade jordnötter

 

Börja med sataysåsen.

Blanda kokosmjölk, röd currypasta, socker, salt och jordnötssmör i en värmetålig skål.

Ställ den över ett vattenbad och låt den puttra under omrörning i ca 8 minuter.

Låt den sen svalna och tillsätt lime.

Smaka av.

 

 

Skiva löken och riv eller strimla morötterna.

Strimla vitkålen och rödkålen.

 

Skär kycklingen i bitar och blanda med sesamolja, soya och curry.

Stek den i lite olja.

Sänk värmen och tillsätt kålen, morötterna och löken.

Låt det mjukna lite medan nudlarna blir klara.

Koka nudlarna med grönsaksbuljong enligt förpackningen.

 

Blanda ihop nudlar med grönsaker och kycklingen.

Strö över lite hackad koriander och jordnötter.

Ringla över lite sataysås och servera resten vid sidan om.

 

Satay chicken wok , middagsrecept
Satay chicken wok!

 

Satay chicken, wok
Såå gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *