Sega godisar med smak av rödavinbär

Har tänkt prova att göra egna sega godisar ett bra tag nu, och nu äntligen blev det av.

Oj vilken skillnad mot det man köper. Förutom att man slipper alla tillsatser så smakar godiset faktiskt bär och är så där härligt färskt! Inte alls så krångligt som man tror heller.

Det kan hända att jag kommer att justera receptet lite med tiden.

Ett starkt tips är att faktiskt ställ silikonformen i frysen en stund för att lättare få ut godiset.

 

Sega godisar med smak av rödavinbär

185 g socker

75 g vatten

90 g rödvinbärspuré

1 msk citronsaft

65 g glykos

5 gelatinblad

 

Socker

Ev lite citronsyra

 

Koka upp socker, glykos och vatten till 145 C.

Rör ner rödvinbärspurén och citronsaften.

Koka upp till 119 C.

Ta av från plattan och rör ner de urkramade gelatinbladen.

Häll upp i silikonformar och låt stå över natten.

Jag ställde faktiskt mina en stund i frysen för att enklare kunna få loss godisarna från formarna.

Sen är det bara att rulla dem i socker eller i en blandning av socker och lite citronsyra om man gillar lite surare godisar.

 

Geléhallon med smak av rödavinbär, eget godis, gelehallon
Geléhallon med smak av rödavinbär!

 

Sega godisar med smak av rödavinbär, sega godisar, gelehallon
Sega godisar med smak av rödavinbär

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *