Snurriga kakor med hallon och choklad

Här kommer ett recept på roliga småkakor att baka. Genom att använda hallonpulver så får kakorna inte bara en fin färg utan även en väldigt god och tydlig hallonsmak som gifter sig bra med chokladsmaken.

Fina och roliga småkakor som verkligen uppskattas av barnen också.

Detta hallonpulver från Rawpowder köper jag och anger ni MamaAlexandras i kassan får ni 15% rabatt på hela eran beställning.

 

Snurriga kakor med hallon och choklad

Ingredienser chokladdeg:

100 g smör

1 tsk vaniljsocker

45 g socker

120 g vetemjöl

30 g kakao

Liten nypa flingsalt

 

Ingredienser hallondeg:

100 g smör

1 tsk vaniljsocker

45 g socker

30 g hallonpulver

120 g vetemjöl

 

Gör så här:

Vispa smör, socker och vaniljsocker i ca 3 minuter.

Tillsätt mjöl och kakao/hallonpulver.

Arbeta ihop alltihop.

 

Kavla ut de två degarna mellan bakplåtspapper.

Flytta över ena degen så att den hamnar på den andra.

Rulla ihop till en rulle.

Man kan behöva använda lite mjöl under när man kavlar samt när man ska rulla ihop och verkligen trycka ihop samtidigt så att rullen håller ihop.

Tips är att inte kavla för tunt då det blir svårare att rulla då.

Ställ rullen kallt i ca 1 timme.

Sätt ugnen på 175 C 1 timme innan gräddning.

Skär kakorna i ca 1/2 cm tjocka skivor och grädda i 8-10 minuter.

Låt svalna på plåten.

 

Snurriga kakor med hallon och choklad, småkakor recept, enkla kakor
Snurriga kakor med hallon och choklad

6 thoughts on “Snurriga kakor med hallon och choklad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *