Sommardessert

Till midsommar hoppade vi över tårtan och körde på en sommardessert istället. Eller rättare sagt sommartårtan blev inte riktigt som planerad så det blev en helt ny dessert istället. En riktigt god sådan!

 

Mazarinbotten är på ungefär hur jag gjorde den. Mynta, jordgubbar, lime, lemoncurd, tillsammans med en saftig botten med smak av mandel och crunchigt crumble. Så otroligt gott!

 

Sommardessert

 

Mazarinbotten

200 g mandelmassa

2 ägg

120 g smör

30 g vetemjöl

Lite lite salt

 

Marinerade jordgubbar

1 liter jordgubbar

zest + juice från 1 lime

Lite lite socker

Lite hackad mynta

 

Cheesecake kräm

1 1/2 dl Lemoncurd 

100 g philadelphia

1/2 dl florsocker

1 1/2 dl grädde

 

Kaksmulor/Crumble

Maränger

Lemon curd 

 

  1. Börja med mazarinbotten. Vispa smör och mandelmassa.
  2. Vispa ner ett ägg i taget.
  3. Rör ner vetemjölet och lite lite salt.
  4. Grädda i en form klädd i bakplåtspapper ca 15 X 15 cm på 175 i 15- 25 minuter. Känn med sticka.
  5. Låt svalna.

 

  1. Vispa florsocker och philadelphia till en fast kräm. Det blir lösare innan det blir fastare igen.
  2. Vispa grädden i en annan skål.
  3. Blanda samman grädde och philadelphiakrämen och rör sen ner lemoncurden.

 

  1. Hacka/dela jordgubbarna och blanda med socker, finhackad mynta, juice och zest från en lime.

 

  1. Ställ gärna mazarinbotten i frysen en stund för att lättare skära snygga bitar.
  2. Lägg upp allt snyggt på en tallrik eller dessertfat.

 

 

Sommardessert, efterrätt, jordgubbar, jordgubbsdessert
Sommardessert – en riktig 10-poängare!

sommrig efterrätt, jordgubbar, mazarinkaka

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *