Otroligt gott och enkelt och ändå blir det en riktigt wow middag!
Servera med extra pepparrot och sugar snaps.
Den lite krispiga rårakan med en lax som faller isär och en riktigt god pepparrotskräm.
Sotad lax med pepparrotskräm och råraka
600 g lax med skinn
1 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 msk brun farin
Cayennepeppar
Salt
Pepparrotskräm
200 g philadelphia
100 g yoghurt/creme fraiche
3 msk riven pepparrot
1 tsk vitvinsvinäger
Peppar
Salt
8-10 potatisar
Salt och peppar
Blanda paprikapulver, farinsocker, salt, chilipeppar och lite cayennepeppar.
Rubba in laxen på sidan utan skinn.
Dela laxen i portionsbitar och stek laxen på relativt hög värme i en torr panna tills den får en sotad yta.
Sätt in i ugnen på 150 C tills den har en innertemperatur på 49 C.
Skala och riv potatisen.
Krama ur all vätska och salt samt peppra.
Stek i olja och smör på medelvärme ett par minuter på vare sida.
Man får platta ut en liten platta i handen och sen platta till lite i pannan också.
Blanda philadelphia och yoghurt med vitlök, riven pepparrot och vitvinsvinäger så att det är en slät kräm.
Smaka av med salt och peppar.
