Spritsade syltkakor

Väldigt väldigt spröda goda små kakor! En klassiker som går snabbt att göra och blir så vackra.

Detta recept på strassburgare har jag använt till  strassburgare med pistagestrassburgare med apelsin och chokladstrassburgare med citrontriss i strassburgare och strassburgare med pisatgekräm  och de blir lyckade varje gång och blir oerhört spröda som riktigt smälter i munnen.

 

 

Spritsade syltkakor

(ca 22 st)

125 g rumsvarmt smör

30 g florsocker

1/4 tsk vaniljpulver

80 g vetemjöl

80 g potatismjöl

1 tsk bakpulver

 

Hallonsylt

 

Vispa smör och florsocker riktigt vitt och poröst.

Sikta ihop vetemjöl, bakpulver och potatismjöl i en separat skål.

Vispa ihop mjölblandningen men smörblandningen så att allt bara blandats.

 

Sprits ut på bakplåtspapper.

Doppa fingret i lite potatismjöl och gör en lätt lite grop i varje kaka som fylls med lite hallonsylt.

Grädda på 175 C i ca 12-15 minuter.

 

spritsade strassburgare, syltkakor, småkakor recept
Så otroligt vackra att spritsa!

 

spritsade syltkakor, syltkakor, spritsade kakor
Spritsade syltkakor som verkligen smälter i munnen!

 

mördegskakor, småkakor, småkakor recept

 

spröda kakor, småkakor, strassburgare
En del skillnader på ljuset då vissa bilder togs på kvällen i sken av kökslampan och resten i dagsljus…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *