Spröda påskägg

Ännu ett tillskott för påskbordet är dessa oerhört spröda små påskägg som bara smälter i munnen.

Vem älskar inte småkakor, och dessa små kakor är så söta och väldigt spröda!

 

Spröda påskägg

125 g rumsvarmt smör

30 g florsocker

1/4 tsk vaniljpulver / 1 msk kakao

80 g vetemjöl

80 g potatismjöl

1 tsk bakpulver

 

Smält choklad

 

Vispa smör och florsocker riktigt vitt och poröst.

Sikta ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljpulver/kakao och potatismjöl i en separat skål.

Vispa ihop mjölblandningen men smörblandningen så att allt bara blandats.

 

 

Ställ eventuellt degen kallt en liten stund.

Forma till ägg.

Grädda på 175 C i ca 12-15 minuter.

Doppa ena halvan i smält choklad när kakorna har kallnat och låt stelna på en sval plats.

 

Spröda påskägg, småkakor recept, goda småkakor
Små spröda små påskägg!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *