Tacopaj

En krämig tacopaj med egen tacokrydda.

Ett tips är att byta ut lite av mjölet mot ett lite grövre eller att byta ut köttfärsen mot kycklingfärs.

Tacopaj

 

Pajskal

150 g smör

315 g mjöl

Lite ägg/vatten

Lite salt

 

500 g köttfärs

1 röd paprika

1 burk majs

1 gul lök

5 klyftor vitlök

1 msk paprikapulver

2 tsk chilipulver

1 1/2 msk oregano

1 tsk korianderpulver

1 tsk spiskummin

1 tsk kummin

3 msk tomatpuré

1 msk fond

1 msk vitvinsvinäger

Salt

 

4 dl creme fraiche

250 g riven ost

1 klyfta vitlök

Salt och peppar

 

Nyp ihop mjöl, salt och smör till pajskalet.

Tillsätt vatten eller ägg lite i taget tills du har en smidig deg.

Låt degen vila i kylen i minst 30 min.

 

Stek köttfärsen med paprikapulver, chilipulver, oregano, korianderpulver, spiskummin, kummin och salt.

Sänk värmen och finhacka löken och stek den mjuk med köttfärsen.

Tärna paprikan och tillsätt paprika, majs, pressad vitlök, tomatpuré och fond.

Tillsätt eventuellt lite vatten om det behövs så att köttfärsen kan suga åt sig alla smaker.

 

Tryck ut degen i en springform.

Nagga botten lite och förgrädda på 225 C i ca 10 minuter.

Häll ner köttfärsen.

 

Blanda creme fracihe, hälften av osten, den pressade vitlöken och smaka av med salt och peppar.

Bred ut blandningen över köttfärsen och toppa med resten av osten.

Grädda på 225 C i ca 20 – 30 min.

 

Tacopaj
En krämig tacopaj

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *