Tagliatelle med grillade grönsaker

Riktigt god pasta! Auberginen fixade jag direkt på morgonen så det gick snabbt att fixa klart resten när vi kom hem på eftermiddagen. Klart på cirka 30 minuter.

Krämig tagliatelle med smak av curry och med mycket ugnsrostade grönsaker som sedan toppas med fetaost.

 

Tagliatelle med grillade grönsaker

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 3 paprikor
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • 1 – 2 tsk curry
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1/2 – 1 msk hönsbuljong (använde pulver)
  • 100 g fetaost
  • Tagliatelle
  • Salt och peppar
  • Olivolja

 

  1. Dela och skiva auberginen i halvmånar.
  2. Salta den lätt och låt den ligga ett par timmar.
  3. Skölj bort saltet och torka den.
  4. Skär zucchinin i halvmånar och strimla paprikorna och rödlöken.
  5. Blanda alla grönsaker med lite olivolja, salt och peppar.
  6. Sätt in i ugnen på 230 C och grill till grönsakerna har en fin färg.
  7. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  8. Fräs curryn lite lätt i en panna med lite olivolja.
  9. Häll på vinet, lite pastavatten, grädde, creme fraiche och hönsbuljong.
  10. I med grönsakerna och pastan.
  11. Låt allt puttra ihop.
  12. Smaka av med salt, peppar och curryn (tillsätt eventuellt mer pastavatten om det behövs).
  13. Toppa med fetaost.

 

Tagliatelle med grillade grönsaker, vegetarisk pasta, grillade grönsaker
Tagliatelle med grillade grönsaker

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *