Tagliatelle med grönkål och halloumi

En supersmarrig pastarätt med där grönkålen blir en fin kombination med den salta halloumin, krämiga pastan och de knapriga mandlarna.

Just tagliatelle är en av mina favoriter när det kommer till pastasorter att göra pastarätter med och då helst från märket De cecco   som tyvärr inte är den enklaste att hitta alltid.

 

Tagliatelle med grönkål och halloumi

  • 4 blad grönkål
  • 100 g rostade mandlar
  • 200 g halloumi
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1/2 msk grönsaksbuljong
  • 10 cm purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl vitt vin
  • Salt och peppar
  • Tagliatelle (spara lite pastavatten)

  1. Koka tagliatellen al dente i saltat vatten.
  2. Rosta mandlarna lite i stekpannan om det inte är rostade.
  3. Dela halloumin i tärningar.
  4. Stek halloumi och mandlar i lite olivolja så att halloumin får fin yta, lägg det sedan åt sidan.
  5. Dela grönkålen, ta bort själva stjälken och gnugga med lite olivolja samt salt.
  6. Dela purjolöken och skölj den noga.
  7. Strimla purjolöken fint och riv vitlöken. Fräs allt i lite olivolja.
  8. Tillsätt grönkålen.
  9. Häl sedan i vinet och grönsaksbuljongen och låt det dunsta bort.
  10. Vänd ner pastan med creme fraiche och grädde. Spä eventuellt ut med lite pastavatten.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Toppa med mandlar och halloumi.
Tagliatelle med grönkål och halloumi, pastarätt, vegetarisk middag
Tagliatelle med grönkål och halloumi – smarrig middag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *