Thaisoppa med sting

Oj denna soppa slog över förväntan. Väldigt mycket smak och en krämighet som inte blir tung. Sen med en mör kyckling och krispiga grönsaker.

Barnen åt med ris till och vi vuxna med surdegsbaguette.

 

Thaisoppa med sting

500 g kycklingfilé

4 cm ingefära

3 citrongräs

1 knippe koriander

7 dl vatten

2 1/2 tärning hönsbuljong

400 ml kokosmjölk

400 ml kokosgrädde

1 chili

200 g gröna bönor

1 burk vattenkastanjer

1 röd paprika

1 – 2 tsk socker

2 1/2 msk fisksås

1 lime

Cayennepeppar

200 g rostade och saltade cashewnötter

Salt

Ev lite maizena

 

Rensa koriander, och spar stjälkarna.

Skala av yttersta höljet å citrongräset och skär bort den torra toppen.

Banka/krossa citrongräset med knivskaftet.

Skär bort den gröna delen och lägg i en gryta.

Finhacka den vita delen, den ska användas sen.

Skala och skiva ingefäran och lägg i grytan med citrongräset.

Lägg i korianderstjälkarna, tillsammans med vatten och buljongtärningar i grytan.

Låt allt koka upp och sjud i ca 15 minuter.

Ta bort ingefära, korianderstjälkar och citrongräs.

Tillsätt fisksås, finhackad chili (efter smak), finhackat citrongräs, socker, kokosmjölk och kokosgrädde.

Låt koka upp.

Strimla kycklingen och häll ner i grytan, sänk värmen lite.

Efter ca 5 minuter tillsätter du gröna bönor, vattenkastanjer och tärnad paprika.

Pressa ner limesaften och smaka av med salt och cayennepeppar.

Red ev med lite maizena.

Toppa med koriander och cashewnötter.

 

thaisoppa-med-sting, middagsrecept
Thaisoppa med sting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *