Tigercupcakes med nutellafyllning och chokladfrosting

Precis som det låter, tigermuffins med en nutellagömma spritsade med en chokladfrosting.

Gillar an choklad så gillar man dessa.

Jag använde mig av pappformarna från panduro och det blev 18 st totalt. Dessa släppte inte heller i kanterna och vek ut sig.

 

Tigercupcakes med nutellafyllning och chokladfrosting

Apelsinsmet

  • 100 g smör
  • 110 g socker
  • 2 ägg rumsvarma
  • 1/2 dl gräddfil
  • 3 msk aplesinjuice
  • Zest från 1 apelsin
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • Lite lite salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g vetemjöl

 

Chokladsmet

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 110 g socker
  • 3/4 dl gräddfil
  • 100 g vetemjöl
  • 50 g kakao
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Lite lite salt

 

  • 1/2  – 1 burk nutella

 

Frosting

  • 300 g florsocker
  • 50 g kakao
  • 110 g rumsvarmt smör
  • 225 g philadelphia
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • Lite salt

 

Smet till cupcakes

  1. Sikta mjöl, vaniljsocker, bakpulver (och kakao) i en skål.
  2. Vispa smör och socker vitt och fluffigt i en annan skål.
  3. Vispa ner ett ägg i taget.
  4. Tillsätt gräddfil/apelsinjuice + zest och blanda.
  5. Vänd ner mjölblandningen och salt.
  6. Fördela chokladsmeten och apelsinsmeten till 1/3 i formarna.
  7. Klicka i nutella.
  8. Fyll på med choklad – och apelsinsmet i formarna till 2/3.
  9. Dra lite men en kniv eller gaffel i toppen för att få mönster.
  10. Grädda på 175 C i ca 15 min (känns med sticka).

 

Frosting

  1. Vispa smöret vitt och fluffigt.
  2. Tillsätt philadelphia, florsocker, vaniljpulver, kakao och salt.
  3. Vispa krämigt och fluffigt.
  4. Tänk på att frosting lätt smälter av värmen från händera så jag brukar ställa den i kylen i ca 30 min en sen spritsa ganska snabbt.

 

 

cupcakes, nutellacupcakes, tigermuffins, Tigercupcakes med nutellafyllning och chokladfrosting
Tigercupcakes med nutellafyllning och chokladfrosting!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *