Varm chorizosallad

När solen äntligen lyser så vill man inte stå i köket allt för länge och laga mat.

Slängde ihop en sorts panna av det som fanns i kylen och det blev riktigt gott och är hur enkelt som helst. Jag hade i lite starkare chorizo men det är en smaksak.

Varm chorizosallad

3 chorizo

2 dl okokt bulgur

1 tärning grönsaksbuljong

1 – 2 tsk gurkmeja

1 zucchini

1 sötpotatis

2 rödlök

1 röd paprika

1 msk olivolja

1 näve koriander

 

Koka bulgur enligt förpackning med en tärning grönsaksbuljong.

När den är klar och så rör du ner gurkmeja samt 1 msk olivolja.

Skiva zucchinin i halvmånar,tärna sötpotatisen,  skär rödlöken i klyftor och paprika i bitar.

Ringla lite olivolja över och grilla i ugnen på 240 C tills de är klara och har fått fin färg (eller stek i pannan).

Skiva chorizon och stek i stekpannan.

Blanda i bulgur och alla grillade grönsaker.

Hacka koriander och strö över.

Servera med limesås eller fetaostkräm.

 

Varm chorizosallad, middagsrecept
Varm chorizosallad en solig sommardag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *