En väldigt enkel rätt och som går snabbt.
Laxtärningar med sesamfrön tillsammans med en varm sallad på risnudlar med massa koriander och grovhackade jordnötter.
Varm laxsallad med jordnötter
500 g lax
sesamfrön
1 msk paprikakrydda
salt
2 stora morötter
200 g vitkål
1 röd paprika
150 g risnudlar
5 msk sweet chili
1 1/2 msk soja
1 msk fisksås
1/2 lime
2 nävar koriander
jordnötter
Koka risnudlarna enligt förpackningen (inte för mjuka).
Riv morötterna grovt och strimla vitkål och paprika.
Tärna laxen och blanda med lite salt och paprikapulver.
Vänd runt i sesamfrön och stek i stekpannan tills de precis är klara eller kör i ugn på 225 C.
Gör du laxen i stekpannan så lägger du laxen åt sidan när den är klar och lägger i vitkål, morötter och paprika.
Fräs tillsammans med fisksås, soja, sesamolja och sweet chili.
Vänd ner risnudlarna tillsammans med limezest och limesaft.
Hacka koriandern och blanda.
Vänd försiktigt i laxtärningarna och toppa med grovhackade jordnötter.
