Vegetarisk bolognese

Har ni inte provat belugalinser så rekommenderar jag verkligen att ni provar. De blir inte alls mjuka utan håller formen och är perfekt i sallader eller som här i en vegetarisk bolognese.

Toppa med en krämig buffelmozzarella!

 

Vegetarisk bolognese

800 g Mutti San Marzano tomater

1 stor gul lök

9 klyftor vitlök

1/2 kruka basilika

ca 2 msk oregano

ev lite socker

Flingsalt

Svartpeppar

2-3 msk tomatpuré

 

2 dl belugalinser

Pasta

1 paket buffelmozzarella

 

 

Hacka lök och vitlök.

Fräs löken mjuk i en kastrull med lite olivolja utan att löken tar färg.

Tillsätt tomater, tomatpuré och oregano.

Låt allt puttra på svag värme i 20 minuter.

Tillsätt basilika och salt.

Mixa allt med en stavmixer och smaka av med socker, salt och peppar.

 

Koka belugalinserna enligt förpackningen och häll ner i tomatsåsen.

Koka pastan al dente.

 

Servera pastan med bolognesen och toppa med mozzarella.

 

Vegetarisk bolognese, belugabolognese, pasta
Vegetarisk bolognese med belugalinser!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *