Vegetarisk lasagne

Det blir en hel del vegetarisk nu vilket jag gillar!

Den här lasagnen är riktigt god och barnen älskade den också. En vegetarisk lasagne fylld med härliga grönsaker i form av zucchini, aubergine, paprika, morot, lök och vitlök.

 

Vegetarisk lasagne

3 st paprikor

2 zucchini

1 aubergine

1 gul lök

1 stor morot

5 klyftor vitlök

1 msk oregano

1 msk timjan

1 tärning grönsaksbuljong

600 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

2 msk ajvar

En liten gnutta honung

Salt och peppar

 

Ostsås

4 msk smör

4 msk vetemjöl

3 dl grädde

4 dl mjölk

200 g riven ost

100 g mjukost tex philadelphia

Lite riven muskot

Flingsalt

Svartpeppar

Eventuellt lite maizena redning

 

Lasagneplattor

1 dl riven ost

Smör till formen

 

Börja några timmar innan med att skiva auberginen i skivor och salta dem.

När man saltar auberginen så drar man ur vätska ur den vilket gör att den smakar mycket godare sen.

Skölj sen bort saltet och torka skivor med en handduk.

Grilla i ugnen men lite olivolja på ca 230 C till de har fått rejält med färg.

 

Finhacka löken och vitlöken.

Tärna paprikan och zucchinin.

Riv moroten på den grova sidan av rivjärnet.

Fräs lök och alla grönsaker med lite olivolja i en panna på medelvärme under tills grönsakerna börjar bli klara.

Dela den färdiga auberginen i lite mindre bitar och blanda i.

Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, ajvar, grönsaksbuljong, kryddor och lite honung.

Låt det puttra ihop i några minuter och smaka av med salt och peppar.

 

 

Smält smöret till ostsåsen i en kastrull och rör i vetemjölet.

Tillsätt grädde och mjölk under omrörning.

Riv ner lite muskot.

Rör hela tiden tills du har den konsistens du önskar, red eventuellt med maizena om såsen är för lös.

Ta av kastrullen från plattan och rör ner osten samt philadelphian.

Smaka av med salt och peppar.

 

Smörj en form med lite smör och lägg sedan ner första lagret av lasagneplattor.

Fyll på med grönsaksröran och sedan ostsås.

Lägg på nya lasagne plattor och fortsätt tills grönsaksröran är slut.

Avsluta med ostsås på det översta lagret av lasagneplattor och strö över riven ost.

Ställ in i ugnen på 200 C i ca 30 -40 minuter beroende på när lasagneplattorna är klara.

Får lasagnen för mycket färg så är det bara att lägga på lite aluminiumfolie.

 

 

Vegetarisk lasagne, lasagne, vegetarisk mat
Vegetarisk lasagne full med härliga grönsaker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *