Vegetarisk medelhavspasta

Vi äter inte pasta så väldigt ofta och äter jag pasta vill jag att det ska vara bra pasta samt att pastan ska vara en del av rätten inte bara som en mättnad.

Jag grillade grönsakerna i en smörgåsgrill men det går lika bra i ugnen eller ännu heller på en grill!

Fräsch pastarätt med väldigt goda smaker och som går snabbt och enkelt att göra.

Jag brukar alltid köra med pasta från de Cecco inte alla butiker som har denna pasta tyvärr. Här har bland annat Ica Maxi det.

Vegetarisk medelhavspasta

 

1 zucchini

1 röd paprika

1 gul paprika

2 st rödlök

300 g pasta

200 g fetaost tetra apetina

Flingsalt

1 kruka basilika

Peppar

Balsamico

Olivolja

 

Skiva zucchinin i halvmånar och skär paprika i fyra delar (ta bort kärnhuset).

Dela löken i större bitar och blanda med paprika, zucchini, olivolja, salt och peppar.

Låt ligga i ca 40 minuter.

Grilla den grönsakerna i ugnen eller i smörgåsgrillen som jag gjorde.

Koka pastan al dente.

Blanda grönsaker, pasta, basilika och fetaost.

Ta balsamico, salt och peppar efter smak.

 

vegetarisk medelhavspasta, middagsrecept
Vegetarisk medelhavspasta med grillade grönsaker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *