Vegetarisk paj

Eftersom jag inte är så förtjust i äggstanning så fick det bli en vegetarisk paj utan och med fetaost istället. Fungerade utmärkt! Använde dessutom en pajform med löstagbar kant men det går lika bra med en vanlig form. Nu använde jag dinkelmjöl men det fungerar bra med vanligt vetemjöl eller varför inte blanda i lite graham eller vad som nu finns hemma!

Vegetarisk paj

Pajdeg

  • 3 dl dinkelmjöl
  • 125 g kallt smör
  • 2 – 3 msk kallt vatten
  • ca 1/4 tsk salt

 

Fyllning

1 liten aubergine

  • 1 zucchini
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 msk timjan
  • 200 g fetaost
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl oliver
  • 2 klyftor vitlök
  • Färsk basilika
  • Salt och peppar

 

  1. Skiva och salta auberginen ett par timmar innan.
  2. Arbeta snabbt ihop mjöl, smör och salt till pajdegen.
  3. Tillsätt vatten tills du har en smidig deg.
  4. Tryck ut degen i pajformen och låt stå kallt i 30 min.
  5. Skölj av auberginen och torka den.
  6. Strimla den och tärna zucchini, paprika och rödlök.
  7. Skiva vitlöken tunt och fräs i en panna med lite olivolja och resten av grönsakerna.
  8. Krydda med timjan, peppar och salt.
  9. Skiva oliverna och lägg i.
  10. Förgrädda eventuellt pajen ca 10 min på 200 C.
  11. Blanda fyllningen med fetaost och fyll pajskalet.
  12. Grädda på 225 C i ca 20 min eller tills det får fin färg.

 

Vegetarisk paj, lunch, matpaj, paj med fetaost
Vegetarisk paj med dinkelskal.

 

matpaj, vegetarisk paj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *