Vegetariska burgare med sötpotatis och coleslaw

Alla 3 komponenter är verkligen fullpott. Jag älskar när man äter burgare och det känns fräscht, mättande och gott. Och sötpotaisen, den kunder jag inte riktigt sluta äta av. Så gott!

Tips: Provstek alltid en bit när det kommer till burgarna för att känna om det behövs mer salt eller krydda samt för att se konsistensen ibland kan man behöva tillsätta lite mer havregryn eller majsmjöl om det känns för blött.

När det kommer till coleslaw så kör jag lite på känsla. Smaka av det är det bästa måttet!

Serverade med en fetaostkräm till.

 

Vegetariska burgare med sötpotatis och coleslaw

  • 2 medelstora morötter
  • 1 liten gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 ägg
  • 2 dl havregryn
  • 3 dk kokt quinoa
  • 200 g halloumi
  • 1 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 1/2 tsk korianderpulver
  • 1 tsk chilipulver
  • Svartpeppar
  • Flingsalt
  • ca 2 msk majsmjöl

 

Coleslaw

  • Rödkål
  • Rödlök
  • Grekisk yoghurt
  • Majonäs
  • Fetaost
  • Salt och peppar

 

Sötpotatis

  • Sötpotatis
  • Potatismjöl
  • Rapsolja
  • Salt och peppar

 

  1. Koka quinoan enligt anvisningar på paketet.
  2. Riv morötterna och halloumin på den grova sidan av rivjärnet och lägg i en skål.
  3. Riv löken på den grova sidan, krama ur vätskan och hacka den.
  4. Pressa ner vitlök och blanda i löken med morötterna och osten.
  5. Tillsätt äggen, quinoan och kryddorna och blanda väl.
  6. Blanda i havregrynen och majsmjölet och låt svälla  i kylen i minst 30 minuter.
  7. Prova att steka en liten burgare för att se om det behöver tillsättas mer majsmjöl/havregryn eller mer kryddor.
  8. Stek sedan burgarna i olja på båda sidor tills den får fin får fin färg och får en fastare konsistens.

 

Coleslaw

  1. Strimla rödkål och rödlök och blanda med lika delar krämig fetaost, yoghurt och en lite mindre mängd majonäs.
  2. Smaka av med salt och peppar.

 

Sötpotatis

  1. Skala och skär sötpotatisen i stavar.
  2. Lägg i iskallt vatten i ca 45 minuter.
  3. Torka potatisen torr och lägg i en påsen med potatismjöl och skaka runt.
  4. Fördela sedan sötpotatisen på en plåt med bakplåtspapper, ringar över olja, salt och peppar.
  5. Ställ i ugnen på 22g C i ca 25 – 30 minuter. Håll koll!

 

Vegetariska burgare med sötpotatis och coleslaw, vegoburgare, vegetariska burgare
Vegetariska burgare med sötpotatis och coleslaw – så gott!

 

vegetariska burgare, vegoburgare, vegetariska hamburgare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *