Vegetariska köttbullar

Oj dessa slår vanliga köttbullar med hästlängder. Nu har jag inte ätit kött på flera månader, har helt inte alls varit sugen på det utan har hållit mig till fisk och vegetariskt.

Barnen älskar ju verkligen köttbullar så var tvungen att prova dessa, blev så inspirerad av Siri Barjes köttbullar  som jag modifierade lite bara.

Rekommenderar verkligen alla att prova dessa, så himla goda både med de traditionella tillbehören som potatismos, lingongelé och gräddsås eller med bulgur och tzatziki eller med pasta och tomatsås. Eller va sjutton du kan lika gärna ha dem på smörgåsen!

 

Vegetariska köttbullar

  • 150 g mandlar
  • ca 200 g kokta svarta bönor
  • 1/2 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1/2 msk grov sötstark
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • ca 1 dl ströbröd
  • Salt och peppar
  1. Mixa mandlarna till mjöl.
  2. Riv löken på den grova sidan av rivjärnet och krama ur vätskan. Finhacka löken.
  3. Mixa bönorna.
  4. Pressa vitlök och blanda med lök, mandelmjölet, ägg, tomatpuré, soja, senap, ströbröd och de mixade bönorna.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Låt blandningen stå och dra ca 10 – 15 min.
  7. Rulla bullar och stek i olivolja och ev lite smör till de har en fin stekyta.
  8. Servera med valfritt tillbehör men varför inte potatismos, gräddsås och lingongelé?
  9. Vegetariska köttbullar, veggo köttbullar, vegetarisk mat
    Vegetariska köttbullar – så himla goda verkligen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *