Veggieburgare med quinoa

Efter att ha provat Vigårdas vegetariska burgare som var helt fantastiskt god så var jag tvungen att prova att göra en egen med bönor, linser, quinoa och pumpakärnor.

Den blev väldigt god och riktigt mätande.

Modifierar receptet allt eftersom. Den bör ätas  nygjord då den blev lite smulig dagen efter.

 

Veggieburgare med quinoa

1 dl kokta gröna linser

1 dl  quinoa

1 tärning grönsaksbuljong

1 dl pumpakärnor

2 förpackningar kidneybönor

2 klyftor vitlök

1 -2 tsk chilipulver

Eventuellt lite majsmjöl

Salt och peppar

 

Grovt mixad eller mortlad okokt quinoa

 

Koka quinoan med grönsaksbuljongen enligt förpackningen.

Mixa kidneybönorna (inte till en puré och inte för grovt).

Blanda i kokta gröna linser, quinoa, pressad vitlök, chilipulver och pumpakärnor.

Smaka av med salt och peppar.

Det ska gå att forma biffar av massan och gör det inte det så tillsätt 1 – 2 msk majsmjöl och låt det stå en stund så att majsmjölet drar åt sig vätska.

Ställ massan i kylen i ca 30 minuter.

Forma sen till biffar och rulla i quinoamjölet.

Stek  sen i olja tills de har fin färg på båda sidorna.

Ställ in burgarna i ugnen i 20 – 30 minuter på 175 C.

 

Servera gärna med egna hamburgerbröd, picklad rödlök, krispig sallad och en god dressing!

 

Veggieburgare med quinoa och rostat surdegsbröd!, vegetariska hamburgare
Veggieburgare med quinoa och rostat surdegsbröd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *