Veggobullar med pasta och grönkål

Jag är helt frälst över dessa vegetariska köttbullar, fullkomligt älskar dem. Av någon anledning är inte barnen lika förtjusta. Än…

I vilket fall så är denna krämiga pasta med smak av basilika och soltorkade tomater himmelsk med veggobullarna och härligt grön grönkål!

 

Veggobullar med pasta och grönkål

Veggobullar

  • 150 g mandlar
  • ca 200 g kokta svarta bönor
  • 1/2 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1/2 msk grov sötstark
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • ca 1 dl ströbröd
  • Salt och peppar

 

  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 1/ 2 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl grädde
  • ca 1 näve soltorkade tomater
  • 1/2 kruka basilika
  • ca 100 g grönkål
  • Salt och peppar
  • Pasta

 

  1. Mixa mandlarna till mjöl.
  2. Riv löken på den grova sidan av rivjärnet och krama ur vätskan. Finhacka löken.
  3. Mixa bönorna.
  4. Pressa vitlök och blanda med lök, mandelmjölet, ägg, tomatpuré, soja, senap, ströbröd och de mixade bönorna.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Låt blandningen stå och dra ca 10 – 15 min.
  7. Rulla bullar och stek i olivolja och ev lite smör till de har en fin stekyta.
  8. Skölj grönkålen och ta bort de hårda bitarna. Skär den sedan i strimlor och ånga den i en panna på medelvärme under lock till den är mjuk.
  9. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  10. Mixa de soltorkade tomaterna och basilikan till en kräm, tillsätt eventuellt lite vatten.
  11. Finhacka lök och vitlök, fräs löken i lite olivolja ett par minuter.
  12. Tillsätt vitt vin och låt det dunsta något.
  13. Häll i grädden och de mixade soltorkade tomaterna.
  14. Låt allt koka upp.
  15. Ha i veggobullarna, pastan och grönkålen.
  16. Smaka av med salt och peppar.
Veggobullar med pasta och grönkål, vegetariska köttbullar, grönkål
Veggobullar med pasta och grönkål – underbart gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *