Vinmarinerad rostbiff

Jag var kanske lite lite orolig innan när jag förberedde rostbiffen på fredag för att bjuda släkten på rostbiff, potatissallad och surdegsbröd på juldagen. Reservplanen var att åka och köpa färdiga revbensspjäll.

Nu behövdes inte revbensspjällen och rostbiffen blev riktigt bra. Det är inte mycket jobb som krävs bara god planering då den ska marineras.

Ett tips är att göra och ha i kylen, det är perfekt om man vill göra goda smörgåsar, till olika sallader, potatisgratäng eller vad som helst. Bara att ta fram och skiva upp så mycket som man vill ha.

Vinmarinerad rostbiff

ca 900 g rostbiff

Några klyftor vitlök

1/2 kruka timjan

1 msk fond

1 msk honung

1 dl balsamvinäger

1 1/2 dl rött vin

Salt och peppar

 

Putsa rostbiffen.

Salta och peppra för att sedan bryna den runt om i stekpannan.

Lägg den i en ugnsform och ställ i ugnen på 100 C tills den har en innertemperatur på 58-59 C.

Blanda tunt skiva vitlök, fond, honung, balsamvinäger, rödvin och hackad timjan i en påse.

Lägg i köttet direkt när det kommer ut från ugnen och stäng påsen.

Låt köttet svalna i rumstemperatur innan det ställs i kylen.

Låt den stå i kylen i 2 dygn och vänd den några gånger under tiden.

Skär i tunna skivor.

Det går utmärkt att förvara rostbiffen (det som inte är uppskuret) i påsen och marinaden i några dagar.

 

vinmarinerad rostbiff
Riktigt god vinmarinerad rostbiff
Vinmarinerad rostbiff med potatissallad
Vinmarinerad rostbiff med potatissallad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *