Virvelkakor med blåbär, hallon och vanilj

Idag blev det riktigt roliga och fina småkakor smaksatta med hallonpulverblåbärspulver och vanilj.

Mördegskakor går att göra på många sätt med eller utan ägg, med strösocker eller med florsocker.

Denna gång valde jag florsocker för att få en lite mer sandig konsistens. Jag hade heller inga problem att kavla degen.

Tänk på att småkakor ska vara väl gräddade men inte få massa färg.

Bärpulver är något som lämpar sig utmärkt till småkakor då det ger både smak och en fin färg som inte försvinner i ugnen.

Dessa kakor är både roliga och enkla att göra.

 

Beställer ni från Rawpowder och anger MamaAlexandras i kassan får ni dessutom 15% på hela beställningen.

 

Virvelkakor med blåbär, hallon och vanilj

200 g smör

80 g florsocker

270 g vetemjöl

 

2 tsk riktigt vaniljsocker

3 tsk blåbärspulver

3 tsk hallonpulver

 

Blanda ihop florsocker och smör.

Blanda sedan i mjölet, överarbeta inte degen.

Dela degen i 3 delar och smaksätt.

 

mördegskakor, småkakor recept, enkla kakor
Både fina färger och god smak

 

Virvelkakorna redo för ugnen, snurrkakor, småkakor
Virvelkakorna redo för ugnen

 

Låt eventuellt degen vila ca 30 minuter i kylen.

Kavla ut 3 plattor med lite mjöl och lägg på varandra, kavla ut lite till försiktigt.

Rulla sedan ihop. Jag  hade plastfolie under den understa plattan.

Låt stå kallt innan du skär skivor på ca 1/2 cm.

Grädda i ugnen på 165 C i ca 10 minuter.

Låt svalna på plåten.

 

Virvelkakor med hallon och blåbär, småkakor recept, enkla kakor
Virvelkakor med blåbär, hallon och vanilj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *