Vitlöksmarinerad lax med en sallad på svart ris

Vi åt en riktigt god middag med vitlöksmarinerad lax och en sallad som bland annat innehöll svart ris.

Svart ris är något nötigare i smaken och innehåller mycket antocyaniner som är en antioxidant. En väldigt trevlig alternativ till vitt ris och mycket dekorativt dessutom.

Fetaostkräm passar utmärkt till denna rätt.

 

Vitlöksmarinerad lax med en sallad på svart ris

 

700 g lax med skinn

5 klyftor vitlök

1/2 citron + zest

1 dl finhackad persilja

Pepparmix/peppar

Flingsalt

 

Strö flingsalt över fisken.

Pressa vitlök och blanda med citronsaft + zest, persilja och peppar.

Ha blandningen över fisken och ställ i ugnen på 150 C tills den har en innertemperatur på 49 C.

 

200 g salladsmix (machésallad, rosésallad etc)

2 1/2 dl svart ris

1 tärning grönsaksbuljong

1/2 broccoli

100 g sugar snaps

1 rödlök

8 rädisor

100 g fetaost

Zest från 1/2 citron

 

Koka riset enligt förpackning med buljongtärningen.

När riset nästan är klart slänger du ner broccolibuketter och sätter på locket.

Koka sugar snapsen snabbt.

Lägg upp salladen på ett stort fat.

Strö över ris och sen skivad rödlök, skivade rädisor, sugar snaps, broccoli.

Strö över zest och fetaost.

 

primörer, middags recept
Massor av gott!

 

Vitlöksmarinerad lax med sallad på svart ris, middags recept
Vitlöksmarinerad lax med sallad på svart ris och primörer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *