Wienersnittar med smak av rabarber

Nu finns det massor av rabarber så då gäller det att verkligen ta vara på det. Dessa winersnittar fyllde jag med en rabarberpuré som bestod av rabarber, lite citron, lite vanilj och lite socker.

En riktig sommarkaka.

 

Wienersnittar med smak av rabarber

1 ägg (jag hade L)

140 g smör

100 g rörsocker

270 g vetemjöl/dinkel

1/2 tsk bakpulver

 

Rabarbersylt eller rabarberpuré

  • Koka upp 200 g skivad rabarber med lite socker, lite vaniljstång, lite vatten och lite citronsaft. Mixa ihop.

Citronsaft och florsocker

 

Vispa ihop smör och florsocker i någon minut.

Tillsätt ägget och vispa ihop.

Blanda bakpulver och mjöl i en egen skål.

Rör ner mjölblandningen i smörblandningen och arbeta ihop lite snabbt till en fin deg.

Plasta in och lägg i kylen i ca 30 minuter

Ta ut degen och dela i 4 delar.

Rulla till ormar och gör en fåra längs mitten.

Fyll med rabarbersylten.

Jag skivade bara lite rabarber och lät det puttra med lite socker (inte alls mycket) och en gnutta citronsaft.

Sen mixade jag det med stavmixern.

Grädda på 165 C i 18 – 20 minuter.

Skär i snittar.

Blanda citronsaft och florsocker till en jämn smet och ringla över.

 

wienersnittar med smak av rabarber, wienerstänger, småkakor recept
Wienersnittar med smak av rabarber – en riktig sommarkaka!

 

wienerstänger med smak av rabarber, wienersnittar, goda småkakor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *