Wrap med linsröra och kyckling

Olika sorters wraps är enkelt, gott och går att variera mycket. Denna variant med linsröra med fetaost och ajvar tillsammans med kyckling och sötsur sås var riktigt riktigt god men otroligt mycket smaker.

Jag älskade linsröran och kommer definitivt göra den i veckan för äta bara så där.

Till barnen blandade jag linsröran med lite bulgur innan.

 

Wrap med linsröra och kyckling

3 st kycklingfiléer

3 msk soja (kikkoman)

2 msk sötsur sås

 

Linsröra:

3 – 4 msk stark ajvar

200 g fetaost

2 dl röda linser

1 näve koriander

100 g philadelphia

Salt och peppar

Ev lite cayennepeppar

 

Tillbehör:

Romansallad

2 morötter

2 paprikor

Sötsursås

Tortillas

 

Lägg kycklingen i en marinad av soja och sötsursås en stund innan tillagning.

Stek eller grilla den sen. Jag bankade den lite lätt och grillade den i paninigrillen.

Skär den i strimlor när den svalnat något.

 

Koka linserna enligt förpackningen. Koka inte röda linser för länge då de lätt blir mosiga.

När linserna är klara så låter du dem rinna av i ett durkslag.

Hacka koriander och blanda med philadelphia och ajvar.

Blanda i linserna och smulad fetaost. Vänd fetaosten försiktigt runt i linsblandningen så att den inte smulas sönder för mycket.

Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite cayennepeppar för lite mer hetta.

 

Skala och riv eller strimla morötterna.

Strimla paprikorna.

Lägg ut salladsblad på pitabröden och ha på linsröran.

Lägg på morötter, kyckling och paprika.

Ringla över lite extra sötsur sås och wrapa ihop.

Njut!

 

Wrap med linsröra och kyckling, middagsrecept, middagstips, wrap
Wrap med linsröra och kyckling – en riktig smakexplosion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *