Bärtårta med kolakräm

När Elizabeth fyllde två år här i slutet av november så blev det inte en vanlig tårta. Den här tjejen är inte alls förtjust i fika eller tårta. De enda som går hem är frukt/bär och chokladboll. För att det ändå skulle vara en tårta (främst för gästernas skull) så fick det bli en bärtårta med extra bär helt enkelt.

Otroligt smidigt och enkelt att göra.

 

Bärtårta med kolakräm

  • 300 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 1 tsk kardemumma

 

  • 1 burk dulce de leche
  • Jordgubbar
  • Blåbär
  • Hallon

 

Vaniljsås

  • 2 äggulor
  • 30 g rörsocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 dl grädde
  • Lite lite salt

 

  1. Mixa kexen i en matberedare.
  2. Smält smöret och blanda med kex och kardemumma.
  3. Tryck ut kexen i en form med löstagbara kanter och ställ i frysen ca 30 min.
  4. Bred sen ut dulce de leche över digestivebotten.
  5. Toppa med massa goda bär.
  6. Vispa grädden, ha den lite lösare.
  7. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver.
  8. Blanda i grädden och smaka av med lite lite salt.
  9. Et voila!
Bärtårta med kolakräm, digestive dulce de leche, tårta karamelliserad mjölk
Bärtårta med kolakräm – så enkel och smidig tårta att göra!
digestivetårta karamelliserad mjölk, bärtårta, dulce de leche tårta
Massor av färska bär!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *