Fisksoppa med saffran

Nu när hösten snart närmar sig är det gott med en värmande soppa. Denna har en smak av saffran som får en att tänka på lussebullar och saffranskaka. En soppa som passar som förrätt till en finare middag eller som ett vardagsrecept. En enkel maträtt som gillas av små och stora. Till den minsta på 14 månader tillsatte jag potatis för att få den lite matigare.

Ingredienser:

1 gul lök

1 pkt saffran

2 dl vitt vin

3 dl vatten

2 dl grädde

1 dl crème fraiche

2 fiskbuljongtärningar

300 g torskrygg

400 g lax

Broccoli

Flingsalt och nymalen peppar

Nypa kajennpeppar

Dill

 

Gör så här:

Finhacka löken och fräs i lite olivolja med saffran utan att det får färg några minuter tills löken är mjuk.

Häll i vatten, vin, grädde och crème fraiche. Smula i fiskbuljongtärningarna och lite kajennpeppar. Låt små puttra lite. Jag föredrar att använda lite lite maizena redning för att inte få soppan allt för tunn men det är en smaksak.

Skär fisken i bitar och dela broccolin i små buketter.

Stäng av plattan och lägg i fisken samt broccolin. Låt stå under lock i ca 5-10 min tills fisken är klar. Den ska dela sig lätt, glida isär när man petar på den med gaffeln.

Jag serverade med krutonger och finhackad dill.

Fisksoppa med saffran, småkakor recept, middagsrecept
Fisksoppa med saffran

Receptet hittade jag i tidningen från Coop och sen har jag ändra lite lite samt använt mig av torsk och lax istället för skaldjur då jag föredrar fisk.

Ett middagsrecept att laga imorgon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *