Halloumisallad

En riktig sommarfavorit faktiskt – fräsch sallad – grillade grönsaker – halloumi. Har ni möjlighet att grilla halloumin så gör det, det blir verkligen så stor skillnad i smak!

 

Passar utmärkt med ett glas rosé varma och soliga dagar som det har varit nu i veckan!

Halloumisallad

  • 200 g halloumi
  • Babyspenat
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 2 rödlök
  • Sparris
  • 1 näve soltorkade tomater
  • Plommontomater
  • Fetaost
  • Pasta
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • Chiliflakes

 

  1. Skölj och dela auberginen i skivor, salta sedan och låt dem ligga i minst 30 minuter.
  2. Dela rödlöken och skölj samt dela zucchinin i halvmånar.
  3. Skölj av saltet från auberginen och torka torrt.
  4. Blanda grönsakerna med olivolja och grilla i ugnen på 240º tills de har fått fin färg.
  5. Koka pastan al dente (eller hoppa över pastan).
  6. Bryt av nedersta delen av sparrisen och stek den ett par minuter i lite olivolja och flingsalt.
  7. Steka halloumin i skivor med lite chiliflakes på.
  8. Lägg upp babyspenat och därefter grillade grönsaker, plommontomater, soltorkade tomater, fetaost, sparris och halloumin.

 

Halloumisallad , vegetarisk mat, sommarmat
Halloumisallad – en sommarfavoirt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *