Kycklingfilé i pitabröd med egen kebabsås

Ikväll blev det kycklingfilé i pitabröd med egen kebabsås.

Såsen har jag modifierat något sen sist, bland annat tillsatt dragon. Jag föredrar när såsen verkligen smakar mycket eftersom kyckling, sallad, och bröd i sig dämpar smakerna lite. Ett tips är att göra två såser om ni har barn, en lite mildare och en starkare och med mer smak.

Pitabröden blev riktigt bra. Luftiga och med en god smak. Receptet på pitabröd kommer från Pain de Martin och jag brukar även använda hans recept gällande pizzadeg.

Denna middag blev oerhört populär hos hela familjen och kan verkligen rekommenderas.

Ingredienser kyckling:

3 st kycklingfilé

Flingsalt

Svartpeppar

Paprikakrydda

Lökpulver

 

Ingredienser kebabsås:

3 dl gräddfil

1 1/2 msk majonnäs

2 msk chilisås

1/2 msk tomatpuré

1 vitlöksklyfta

Sambalolek

Cayennepeppar

Flingsalt

1/2 dl fanta

1-2 msk finhackad dragon

 

Ingredienser pitabröd 6 st:

200 g vatten

4 g jäst

300 g vetemjöl special

1 msk olivolja

1 tsk salt

1 tsk socker

 

Gör så här för pitabröden:

Lös upp jästen i vattnet.

Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop.

Ställ i kylen 8 – 24 timmar.

Ta ut degen på ett mjölat bord och dela den i 6 delar.

Runddriv 6 st bollar och låt vila under bakduk i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 C.

Kavla ut bollarna till cirklar på en diameter på ca 10-12 cm.

Låt jäsa under duk i ca 45 minuter.

Grädda i mitten av ugnen till bröden har fått en fin färg.

Låt svalna under bakduk efter gräddning.

 

 

pitabröd, bröd recept
Nybakta pitabröd som reser sig fint i ugnen

 

luftiga pitabröd, bröd recept
Dessa pitabröd blir väldigt lätta att fylla

Gör så här för kycklingen:

Krydda kycklingen efter smak.

Grilla kycklingen i ugnen på 225 C tills du har en innertemperatur på 72 C.

Ta ut kycklingen och låt den vila.

 

Gör så här för kebabsåsen:

Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök, dragon, chilisås och tomatpuré tills allt blandats.

Tillsätt fanta.

Tillsätt dragon, sambal olek, cajennepeppar och flingsalt efter smak.

 

 

pitabröd med kyckling och kebabsås, matrecept
Kycklingfilé i pitabröd med egen kebabsås. Fyll med exempelvis med sallad, lök och tomat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *