Morgonjucie

Under några års tid nu så dricker jag allt grönsaksjuice innehållande ingredienserna nedan som göra i en slowjuicer. Det här dricker direkt på morgonen efter att glas ljummet citronvatten och på så sätt kickar jag igång dagen med en riktigt energiboost. De flesta tycker inte att det smakar så gott (bara jag och yngsta dottern som får ett miniglas) men det är riktigt bra för kroppen!

 

 

Morgonjucie

Grönkål är full av vitaminer och mineraler, speciellt c-vitamin, k-vitamin och kalcium. Dessutom är det laddat med antioxidanter och är antiinflammatorisk samt att det är både virus- och bakteridödande. Listan kan göras lång med grönkålens goda egenskaper.

Morötter innehåller mycket karoten som levern i sin tur omvandlar till A-vitamin. Moroten har även kolesterol och blodsockersänkande egenskaper.

Ingefära innehåller mest antioxidanter per g. Den är även bra mot inflammationer, förkylningar, högt blodtryck och gynnar matsmältningen.

Färsk gurkmeja (gurkmeja) är väldigt antiinflammatoriskt. Gurkmejan innehåller ämnet curcumin som har mängder av hälsofördelar bland annat sänka kolesterol, renande för levern, bra mot ledbesvär. Det har även gjorts mycket forskning kring blanda annat alzheimers och cancer och gurkmejans hälsofördelar.

Gurka är rikt på fosfor, kalium, kalcium, järn och magnesium. Gurkan är bra för hud, vävnader och matsmältningen.

Broccoli innehåller mycket B9 – folsyra samt en av de bästa källorna till C-vitamin. Broccoli innehåller mer C-vitamin än apelsin. Även broccolin är virus- och bakteridödande och innehåller även mycket sulforafan som har visat sig motverka cancerceller samt ta kål på vissa.

Rödbetor har visats sig vara väldigt bra vid fysisk ansträngning då den ökar uthållighet, ökar blodets syreupptagning och stimulerar bildning av röda blodkroppar. Det renar även blodet och sänker blodtrycket.

 

morgonjuice, grönsaksjuice, färsk pressad juice
Morgonjuice – grönkål, broccoli, rödbetor, gurkmeja, ingefära, morot och gurka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *