Pulled chicken taco style

Hela familjen föredrar pulled chicken framför pulled pork då kyckling inte blir lika fett.

Denna gång blev det taco style med picklad rödlök, rostade majs, egna tortillas och avokadokräm.

Egna tortillas slår köpta med hästlängder och är busenkelt att göra.

Och smakkombinationen med denna pulled chicken, den lena avokadokrämen och den syrliga rödlöken är helt OTROLIG. Smaklökarna jublar verkligen!

 

Pulled chicken taco style

1 hel kyckling

4 – 5 gula lökar

5 -6 klyftor vitlök

1 msk oregano

2 tsk paprikapulver

2 tsk chilipulver

En nypa cayennepeppar

1 tsk vitlökspulver

1 tsk lökpulver

1 tsk flingsalt eller mer

3 msk tomatpuré

2 1/2 tsk spiskummin

 

Skiva löken och banka till de skalade vitlöksklyftorna med kniven och lägg i en ugnssäker form.

Torka av kycklingen med papper och placera på löken.

Blanda kryddblandningen med tomatpurén och gnid in kycklingen.

Ställ i ugnen  täckt med lock eller folie på ca 150 C i 4 -6 timmar till kycklingen går att dra isär med gaffeln.

När kycklingen är klar drar du isär allt kött och lägger i en annan form.

Flytta över all lök.

Sen pressar du vätska och fett från skinn etc i en sil över kycklingköttet.

Blanda ihop allt väl.

 

Avokadokräm

1 mogen avokado

2 dl matyoghurt

1 -2 klyftor vitlök

100 g fetaost

Flingsalt

Peppar

 

Pressa vitlöken och blanda med yoghurt, fetaost och avokado.

Mixa till en slät kräm

Smaka av med salt och peppar.

 

Rostade majs

En burk majs

 

Låt vätskan rinna av majsen och rosta i en torr stekpanna till majsen har fått en fin färg och yta.

 

pulled chicken taco style, middagsrecept
Pulled chicken taco style och den picklade rödlöken är ett måste till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *